Eerste matches Hoogeveense Uitdaging zijn gerealiseerd

16 februari 2016

Hoogeveen – Hoe kun je met je onderneming sociaal en maatschappelijk verantwoord ondernemen? Dat is een vraag die ondernemers zichzelf wel eens stellen. Een mooie manier om vorm te geven aan het sociale ondernemen wordt geboden door de Hoogeveense Uitdaging. Sinds de oprichting van de Hoogeveense Uitdaging hebben diverse bedrijven zich aangesloten en inmiddels zijn de eerste matches gerealiseerd.

Reddende Engel

Zo is er bijvoorbeeld Stichting De Reddende Engel. Deze stichting zet zich in voor mensen die het nodig hebben. Anja Engels is de drijvende kracht achter Stichting De Reddende Engel. Zij zamelt speelgoed, kleding, voedsel in en zorgt dat het op de juiste plek terechtkomt. In december hielp ze Sinterklaas een handje door speelgoed in te zamelen en dit cadeau te doen aan kinderen die anders werden overgeslagen. Ook ging ze aan de slag met kerstpakketten voor gezinnen die het niet makkelijk hebben. Al deze spullen moesten natuurlijk ergens opgeslagen worden voordat ze uitgezet konden worden.

Michael Steenbergen (Steenbergen Scootmobielen), onderdeel van de matchgroep Hoogeveense Uitdaging, wist Anja in contact te brengen met Herbert Bosma (Bosma Vastgoed BV). Hij kon een garagebox aanbieden. En het fantastische werk kan Anja voortzetten want ze mag ieder geval tot aan de zomer gebruikmaken van de garagebox, voor de opslag van spullen voor haar stichting.

Bekijk hier het gehele artikel

Bron: Hoogeveensche Courant