Haagse Uitdaging

, 01 september 2015

Rabobank Regio Den Haag stimuleert initiatieven, die van betekenis zijn voor de samenleving. Eén van die initiatieven is het nieuw opgerichte zakelijk netwerk de ‘Haagse Uitdaging’.

Op 20 maart 2015 zag stichting de Haagse Uitdaging het levenslicht tijdens de landelijke vrijwilligersdag ‘NL Doet’ en daar was Henk Werlemann, directeur MKB van Rabobank Regio Den Haag (zittend in het midden van de foto), nauw bij betrokken als founder en veilingmeester.

Dit zakelijk netwerk is door Ernst & Young, Aegon en Rabobank Regio Den Haag opgericht met ondersteuning van PEP Den Haag, Gemeente Den Haag, Stichting Fonds 1818 en het OranjeFonds.

De Haagse Uitdaging maakt onderdeel uit van een landelijke beweging, de Nederlandse Uitdaging. De Nederlandse Uitdaging is opgenomen in het Groeiprogramma van het OranjeFonds en inmiddels in meer dan 30 gemeenten in Nederland actief.

Henk Werlemann: “Er zijn heel veel netwerken in Den Haag, maar dit netwerk ligt wel heel dicht bij de roots van de Rabobank-organisatie. Door samenwerking kan de leefbaarheid in de samenleving beter ondersteund worden en kunnen minderheden of minder bedeelden door het beter geholpen worden. Binnen de Haagse uitdaging wordt de verbinding gezocht tussen het bedrijfslevens en maatschappelijke organisaties. We brengen ze met elkaar in contact, om zo de leef kwaliteit in de stad te verhogen. Het concept is heel simpel: Er worden tussen de genoemde partijen matches gerealiseerd op het gebied van mensen, middelen en materialen en dat alles met een gesloten portemonnee!”

Inmiddels zijn er sinds de oprichting al ruim 70 matches gerealiseerd. Sprekende voorbeelden zijn ruim 400 ongebruikte ordners van een bedrijf die een 2de leven hebben gevonden bij de organisatie ‘eerste hulp bij administreren’, maar ook de voedselbank in Den Haag heeft inpakhulp gekregen voor een speciaal project.

Bekijk hier het gehele artikel

Bron: Haagse zakengids MKB 2015