Hoogeveense Uitdaging beleeft feestelijke kick-off

22 december 2015

Hoogeveen – Met een ferme slag op de gong, was de start van de Hoogeveense Uitdaging een feit. Gerda Geurtsen had vanmiddag de eer die ‘klap’ te mogen geven.

Zij is het die in 1999 de allereerste Uitdaging heeft opgericht: de Arnhemse Uitdaging. Sindsdien is het hard gegaan. Hoogeveen is de 39e Uitdaging die het licht ziet. ‘Ik ben ongelooflijk trots dat zovelen aan de slag gaan om de lokale wereld mooier te maken’, glunderde Geurtsen. ‘Iedere lokale gemeenschap verdient een dergelijk initiatief.’

De kick-off vond, in aanwezigheid van zo’n zeventig belangstellenden, veelal ondernemers, plaats in de whitebox van JT Hoogeveen. ‘Maatschappelijk ondernemen is voor velen nog een grijs gebied, terwijl we als ondernemers allemaal wel eens denken: misschien zou ik anderen ergens best mee kunnen helpen’, verwoordde dagvoorzitter Albert Jan Vos het gevoel dat bij velen leeft.

Kennis, handen of spullen

De Hoogeveense Uitdaging, dat voor Hoogeveen is uitgewerkt door Monique Huizenga, wil een brug slaan tussen ondernemers en maatschappelijke organisaties door het uitwisselen van kennis, handen of spullen. Het bestuur wordt gevormd door Max Jacobsen (voorzitter), Robertkoen Blokzijl, Henriëtte Waaijenberg, Monique Huizenga, Hermann Neumann en Jacqueline Geuzinge. Daarnaast is er onder meer een zogenaamde matchgroep waarin ‘oude rotten’, met hun grote netwerk, en ‘jonge honden’, met hun enorme enthousiasme, worden samengebracht. ‘Hoe meer mensen in de matchgroep hoe groter het netwerk. En dat is natuurlijk uiteindelijk het doel, dat we heel Hoogeveen te pakken hebben’, aldus voorzitter Jacobsen.
Bekijk hier het gehele artikel
Bron: Hoogeveensche Courant