“De week van de Uitdaging” Doen waar we goed in zijn: Uitdagen, verbinden en matchen!

, 12 september 2016

Heel Nederland gaat de Uitdaging aan: 1000 deuren open voor ongekend talent!

In de week van 21 t/m 25 november zal de landelijke campagne van de Lokale Uitdagingen het hoogtepunt bereiken. Op 24 november kunnen we met elkaar zien waar de teller op blijft steken. Is het ons gelukt om 1000 deuren te openen voor ongekend talent? De lokale uitdagers kennende komt dit helemaal goed.

52 lokale uitdagingen gaan met elkaar de uitdaging aan: 1000 matches tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties met als thema participatie. Simpelweg omdat het een thema is dat om aandacht vraagt. Mensen, vanuit verschillende maatschappelijke organisaties, met een grote(re) afstand tot arbeid vinden het niet eenvoudig om een bedrijf te vinden waar ze ervaring mogen opdoen of zelfs binnen mogen kijken om hun wereld te vergroten.

De organisaties die deze mensen vertegenwoordigen weten de deuren niet altijd te vinden. Aan de andere kant: bedrijven willen beslist wel hun deuren open zetten voor ‘ongekend talent’ maar weten vaak gewoon niet zo goed waar ze dan aan beginnen, best logisch, ieder zijn vak tenslotte.Hier kan de Uitdaging doen waar ze goed in is: uitdagen, verbinden & matchen.

Veel lokale Uitdagingen werken al aan dit thema, anderen zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken. Alle lokale Uitdagingen werken samen met deskundigen (organisaties voor zorg en welzijn, -asielzoekers, -mensen met beperkingen, scholen en maatschappelijk begeleiders) om deuren te openen en te houden bij bedrijven voor ongekend talent. Met elkaar uitdagen, verbinden en matchen. Bedrijven uitdagen die ook weer andere bedrijven uitdagen. Verbinden door partijen over en weer met elkaar kennis te laten maken en deskundigheid te bevorderen en te leren van elkaar. Uiteraard willen we matchen, het liefst 1000 keer om ook daadwerkelijk bij te dragen aan “mee kunnen doen”. Iedereen werkt mee!