‘Wilt u een kopje koffie?’

03 mei 2018

HOOGEVEEN – “Ik ga niet gauw naar de horeca om een kop koffie te drinken, dat doe ik liever thuis. Het is mij te duur. Ik mag graag mensen kijken, maar om daarvoor een kopje koffie te kopen, nee.”

Dat zegt Willemien Martens. Willemien is cliënt bij de voedselbank. Op Koningsdag kan ze misschien wel haar slag slaan op de vrijmarkt, maar een terrasje zit er niet in.

Toch kan Willemien binnenkort naar de horeca, dankzij een actie van de Hoogeveense Uitdaging. Bij vijf cafés konden mensen de koffie dubbel betalen als ze wilden. De extra opbrengst betekende een extra koffiekaartje voor de voedselbank. ‘Uitgestelde Koffie’ heet de actie toepasselijk.

Uitgestelde Koffie
Delia Bremer en Myrthe Strijker overhandigden donderdagmiddag 309 Uitgestelde Koffiekaartjes aan Mariel van der Meer van de voedselbank. Delia Bremer: “De Hoogeveense Uitdaging brengt bedrijven en maatschappelijke organisaties bij elkaar en we hebben allerlei acties. Voor de voedselbank bijvoorbeeld ook een zeilactie, maar nu dus de Uitgestelde Koffiekaartjes. We proberen Hoogeveen gewoon mooier te maken met dit soort initiatieven.”

De actie is rond de kerst gehouden. Volgens Delia Bremer is dat omdat mensen dan toch wat vrijgeviger zijn. Het leverde 309 kaartjes op voor de 127 gezinnen die van de voedselbank gebruik maken. “Vaak wordt in die tijd van alles weggegeven en komt alles tegelijk. Daarom overhandigen we de kaartjes nu, zodat mensen er tot de zomer gebruik van kunnen maken.”

Bekijk hier het gehele artikel

Bron: RTV Drenthe