Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in de praktijk

Wat kan ik als bedrijf doen?

De Nederlandse Uitdaging heeft de kracht en de kennis om samen met veel bedrijven, met u, landelijk én lokaal echt het verschil te maken. In deze huidige tijd kijken we anders naar de samenleving en naar alle vraagstukken die op ons af komen. Deels economische, maar zeker ook sociale uitdagingen kunnen we anders aanvliegen.

Dit kunnen we alleen als we samenwerken, de brug slaan tussen bedrijven en behoeften uit de samenleving. Wij pakken samen de kans om uw maatschappelijke betrokkenheid op een praktische en passende manier vorm te geven. Om daarmee een steentje bij te dragen om de lokale samenlevingen in heel Nederland te verstevigen.

Wat biedt de Nederlandse Uitdaging u:

  • Een gekwalificeerde ‘license to operate’ in ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’
  • Een goed functionerend platform van bedrijven en vrijwilligers
  • Maatschappelijk Betrokken Ondernemen “groots” vorm te geven
  • En daarmee landelijk én lokaal het verschil te maken
  • Uw lokale vestigingen te verbinden aan de Lokale Uitdagingen
  • Lokaal op een praktische manier, in een lokaal bedrijven netwerk, de lokale samenleving ondersteunen en verstevigen.

Wat levert het u op?

Een stukje ‘maatschappelijk betrokken ondernemen’ DNA voor uw organisatie. Betrokken medewerkers zijn trots namens uw bedrijf te mogen bijdragen om Nederland een beetje mooier te maken. Vanzelfsprekend draagt het bij aan uw imagodoelen, zowel richting uw klanten en leveranciers als ook naar uw medewerkers. Het is ook een kans voor uw bedrijf om het contact met de directe omgeving te versterken. Een samenwerking die leidt tot een betrokken buur(t).

In samenwerking met een Lokale Uitdaging zijn er vele manieren om bij te dragen. Een bedrijf kan er voor kiezen om deel te nemen aan een specifiek project, founder of vriend worden, kennis/kunde of extra handjes bieden. Als bedrijf kunt u ook overtollig materiaal via de Spullenbank aanbieden of deelnemen in de Matchgroep. Ook meedoen in de Nederlandse Uitdaging met kennis en kunde en als Founder behoort tot de mogelijkheden.