Koning start 65ste ‘lokale uitdaging’ bij DSO

, , 22 maart 2017

Koning Willem-Alexander opende vandaag bij DSO de 65ste lokale Uitdaging. Maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven werken vanaf nu samen om nieuwe initiatieven uit te voeren in Zoetermeer.

Zoetermeer is sinds vandaag aangesloten bij de coöperatie de Nederlandse Uitdaging. Doel is om via verschillende projecten de leefbaarheid in de  gemeente te vergroten.

Een van de eerste plannen van de Zoetermeerse Uitdaging is een zwembad te realiseren, zo laat Pim Koenen, manager van de Zoetermeerse Uitdaging en voorzitter van voetbalvereniging DSO, weten. ,,Er zijn best veel bedrijven die iets goeds willen doen voor de samenleving, maar bijvoorbeeld niet weten hoe ze dit moeten aanpakken. De Zoetermeerse Uitdaging is bedoeld om deze bedrijven te koppelen aan bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties, zoals de Voedselbank of verenigingen om tot een plan te komen.”

Nawijn

De manager is al door Hilbrand Nawijn, fractievoorzitter van de Lijst Hilbrand Nawijn, benaderd met de vraag of de Zoetermeerse Uitdaging niet iets kan doen zodat de inwoners weer een zwembad krijgen. ,,Daar is echt behoefte aan in Zoetermeer. Als eerste gaan we onderzoeken of dit haalbaar is. Ook qua financiering moeten we nog kijken wat de mogelijkheden zijn, maar we gaan er zeker mee aan de slag. Misschien dat er bijvoorbeeld iets met crowdfunding kan worden gedaan”, aldus Koenen.

Maatschappelijke organisaties kunnen een verzoek ‘indienen’ aan de matchgroep van de Zoetermeerse Uitdaging. Dit is een netwerk van medewerkers en directeuren uit het bedrijfsleven. Als een aanvraag wordt geaccepteerd, wordt gekeken welk bedrijf mee kan werken aan het project. Maar ook als een bedrijf graag meer maatschappelijk betrokken wil zijn, wordt er gekeken waar een steentje kan worden bijgedragen.

Een ander initiatief dat de Zoetermeerse Uitdaging bijvoorbeeld op kan pakken, is volgens Koenen een vakantiekamp voor kinderen van wie de ouders het niet erg breed hebben.

Lees hier het gehele artikel

Bron: AD