Koningin Máxima bezoekt de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging

27 januari 2016

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht woensdagochtend 27 januari een bezoek aan de Pijnacker-Nootdorpse Uitdaging. Dit is één van de ruim 40 lokale Uitdagingen waarvan de Coöperatie de Nederlandse Uitdaging de verbinder en ondersteuner is, deelnemer aan het Oranje Fonds Groeiprogramma.

De Uitdaging verbindt in het hele land lokaal bedrijven en maatschappelijke organisaties. Het bemiddelt tussen vraag en aanbod van materialen, middelen en menskracht. Inmiddels zijn ruim 40 lokale Uitdagingen actief, ondersteund door de landelijke afdeling. Elke lokale Uitdaging bestaat uit een groep van jonge honden en oude rotten. De jonge mensen fungeren als kartrekkers van projecten en matches, de oude rotten bieden het zakelijke netwerk. De Matchgroep daagt zo het plaatselijke bedrijfsleven uit om Maatschappelijk Betrokken Ondernemerschap in de praktijk te brengen.

Tijdens het bezoek sprak de Koningin met betrokkenen vanuit de Nederlandse Uitdaging over de werkwijze en enorme groei die de organisatie heeft doorgemaakt in de afgelopen zes jaar. Vervolgens kwam de lokale invulling in Pijnacker-Nootdorp aan bod en vertelden diverse bedrijven en stichtingen over hun match.

Het Oranje Fonds Groeiprogramma is voor sociale ondernemers die in hun eigen stad of wijk succesvolle, innovatieve initiatieven bedenken voor een probleem in de samenleving. Het Groeiprogramma stimuleert en ondersteunt de sociale ondernemers in het verder uitrollen van hun initiatief.

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.Bezoek HMK Maxima aan De Nederlandse Uitdaging in Nootdorp 27 januari 2016 tbv het Oranje Fonds. FOTOGRAFIE BART HOMBURGBezoek HMK Maxima aan De Nederlandse Uitdaging in Nootdorp 27 januari 2016 tbv het Oranje Fonds. FOTOGRAFIE BART HOMBURGBezoek HMK Maxima aan De Nederlandse Uitdaging in Nootdorp 27 januari 2016 tbv het Oranje Fonds. FOTOGRAFIE BART HOMBURGBezoek HMK Maxima aan De Nederlandse Uitdaging in Nootdorp 27 januari 2016 tbv het Oranje Fonds. FOTOGRAFIE BART HOMBURG